در یکصد و سی و هشتمین مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها، بندهای آئین نامه ای سی و نهمین جشنواره ملی قرآن دانشگاهیان کشور، بررسی نهایی شد تا پس از تصویب، منتشر و به دانشگاه ها ابلاغ شود.
به گزارش خبرنگار ایکنا، یکصد و سی و هشتمین مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها، پیش از ظهر امروز یکشنبه 15 مهرماه در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد.
در این جلسه مجمع که مدیریت آن را حجت الاسلام والمسلمین باصره؛ رئیس مرکز قرآن وعترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها به عهده داشت، افرادی همچون رشید جعفرپور، قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ حجت الاسلام محمد معرفت، مدیرکل تبلیغ و امور دینی دانشگاه آزاد اسلامی؛ امیری طلب، رئیس اداره فعالیت های قرآنی و دینی وزارت علوم؛ سیده فاطمه موسوی، مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان؛ جلیل بیت مشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور؛ حجت الاسلام حسین شاکری مزینانی، مدیر امور تبلیغ و ترویج سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و... حضور داشتند.
رفع برخی ایرادات بند های آئین نامه جشنواره دستور ابتدایی این جلسه نهایی شدن آئین نامه برگزاری سی و نهمین جشنواره ملی قرآن دانشگاهیان کشور بود که برخی از حضار در این جلسه در مورد محتوا و مفاد آن نظراتی را ارائه کردند؛ از جمله حجت الاسلام معرفت در مورد برخی از واژگان به کار رفته در این آئین نامه تذکر داد که باید براساس مصوبات فرهنگستان ادب فارسی، جایگزینی برای برخی واژگان همچون پادکست، کلیپ و... در نظر گرفته شود.
وی همچنین به بخش دیگری از این آئین نامه اشاره کرد که برای یکی از رشته ها عنوان تولید نرم افزار و برنامه های کاربردی، قید شده است که با توجه به تخصصی بودن مباحث فنی در این زمینه باید جزئیات بیشتری در آئین نامه منظور شود.
از جمله دیگر ایرادات مطرح شده از سوی مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی قید رشته اذان و دعاخوانی ویژه آقایان بود که وی تذکر داد: فقط رشته اذان ویژه آقایان باید منظور شود. در زمینه تواشیح و همخوانی با توجه به ماهیت برخی دانشگاه ها که فقط بانوان دانشجو را پذیرش می کنند می توان به این موضوع، دستگاهی و واحدی نیز ورود کرد.
حجت الاسلام معرفت در مورد ملاک داوری رشته های مداحی که منجر به امتیازدهی از سوی هیئت داوران در این بخش میشود نیز به بیان دیدگاه خود پرداخت که با توجه به کاربرد این رشته در حوزه جشن و مجالس عزا، فقط نباید به ذکر واژه «جشن و روضه» بسنده کرد، بلکه باید عنوان «ذکر مصیبت» نیز در بند مربوط به آن قید شود.
مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در این مورد که حتماً باید شرکت کنندگان برای ارائه ایده های خود که طبق ضوابط آئین نامه ای باید در فرم مخصوص و با عدد تقریبی 500 کلمه تنظیم شود، نیز پیشنهاد داد: فرم (که البته نمون های از آن در آئیننامه نیامده است) حذف شود، چراکه بعضاً ارائه طرح ها و ایده ها از سوی متقاضیان در قالب مقالات و پژوهش ها انجام می شود.
در ادامه سایر حضار نیز در مورد مسائل مطرح شده از سوی حجت الاسلام معرفت، مواردی را مطرح کردند که مقرر شد پس از بحث و بررسی کارشناسی، تغییرات اعمال شده و آئین نامه نهایی مصوب به زودی منتشر و ابلاغ شود.
ضرورت بازبینی پرسش های بخش معارفی امیری طلب؛ رئیس اداره فعالیت های قرآنی و دینی وزارت علوم در مورد بخش معارفی جشنواره به ذکر نکته ای اشاره کرد و گفت: باید این مسئله با استفاده از گروه کارشناسی به شکلی استاندارد اجرا شود چراکه برای رویدادی در این سطح که به شکل ملی برگزار می شود نیاز به وزانت و عمیق تر بودن سؤالات احساس می شود. البته دیگر حضار جلسه نیز در این زمینه به اظهارنظر پرداختند و در این امر توافقاتی صورت گرفت مبنی بر اینکه علاوه بر ارائه پرسش های این بخش به شکل گزینه ای، شاهد برگزاری آزمون تشریحی در این بخش نیز باشیم؛ مضافاً بر اینکه پس از طرح سؤالات بازبینی کارشناسی و سنجشی نیز در مورد کیفیت طراحی سؤالات نیز به عمل آید.
جلیل بیت مشعل، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور نیز با اشاره به اینکه ممکن است با توجه به ایده های ارائه شده از سوی اعضای این مجمع مشورتی شاهد تنوع در رشته های برگزار شده در این جشنواره باشیم، از این امر استقبال کرد و یکی از الزامات داوری را به ویژه در بخش های آوایی، شرایط سنی داوران ذکر کرد و گفت: می توان با توجه به فربه شدن جشنواره به جهت ازدیاد موضوعات و در نتیجه حجم بالای آثار رسیده، فرایند داوری نیز بومی سازی شود و دبیرخانه صرفاً متکی به توان کارشناسی متمرکز در خود نباشد.
انتشار آثار برتر جشنواره در ایکنا در این بخش از جلسه مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها، خواستی از سوی حجت الاسلام معرفت به نمایندگی از دانشگاه آزاد اسلامی در مورد اتخاذ تدابیری به منظور انتشار آثار برگزیده جشنواره صورت گرفت که بیت مشعلی؛ مدیرعامل خبرگزاری بین المللی قرآن قول مساعد داد که این خبرگزاری تخصصی قرآن در زمینه انتشار آثار برتر و برگزیده جشنواره که سبب ایجاد انگیزه و تشویق بیشتر دانشجویان حائز رتبه در جشنواره می شود، مساعدت لازم را به عمل آورد.
رشید جعفرپور، قائم مقاوم معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این بخش از جلسه با اشاره به برگزاری مطلوب جشنواره سی و هشتم قرآن دانشجویان و با بیان اینکه این جشنواره باید از این پس به شکل متقن و ویژه، آمار و ارقامی مستدل و روشن از میزان شرکت کنندگان در ادوار گذشته، توفیقات و آسیب های آن ارائه دهد تا از جشنواره سی و نهم شاهد برگزاری مطلوب تری از این رویداد ملی قرآنی باشیم بر ایجاد یک سامانه به منظور ثبت آماری دقیق فرایند هر یک از ادوار جشنواره تأکید کرد.
وی به سامانه فرنمای وزارت علوم اشاره کرد که در آن تمامی سوابق تحصیلی، فرهنگی، کنش های علمی و اجتماعی و... دانشجویان و اساتید با ثبت کد ملی هر یک از افراد ثبت و ضبط شده است و لذا جشنواره ملی قرآن دانشجویان نیز باید به تنظیم و تدوین چنین سامانه ای توجه ویژه داشته باشد.
ضرورت ایجاد سامانه ثبت آماری تمامی ادوار جشنواره جواد باقری بیلندی، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت پیرو صحبت جعفرپور در مورد ایجاد یک سامانه به منظور ثبت تمامی آمار های این جشنواره، آن را در بهبود شرایط برگزاری ادوار آتی جشنواره بسیار مؤثر خواند چرا که معیار و ملاک مشخصی است که با استفاده از آن می توان آسیب شناسی جامعی از روند برگزاری هر یک از ادوار جشنواره داشت و با جبران نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، جشنواره را در ادوار آتی هر چه پربارتر برگزار کرد.
اما آنچه به عنوان مسئله اساسی در زمینه عهده داری میزبانی جشنواره آتی قرآن دانشجویان کشور باید مطرح باشد، تأمین بودجه برگزاری آن است که باقری بیلندی نیز به این منظور راهکاری ارائه کرد که به شرط میزبانی از سوی هر یک از دستگاه ها، دستگاه های دیگر می توانند سهم بودجه ای خود را به میزبان جشنواره پرداخت کنند.
دیگر دستور جلسه مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها، پرداختن به موضوع هفته قرآنی دانشگاه و مراکز آموزش عالی بود که از 18 تا 24 آبان با برگزاری برنامه های متنوعی در سطح دانشگاه های سراسر کشور برگزار خواهد شد.
براین اساس با توجه به اسامی هر یک از روز های این هفته و مجموعه برنامه هایی که برای هر روز در این هفته گرامیداشت در نظر گرفته شده است، بند بند این برنامه ها برای حضار قرائت شد که هر کدام اظهار نظری در مورد آن داشتند و قرار شد پس از ارائه این پیشنهادات در شورای اصلی، جدول قطعی برنامه های این هفته در آینده نزدیک منتشر و به همه دانشگاه ها ابلاغ شود.
برگزاری نشست خبری جشنواره سی و نهم به میزبانی ایکنا از جمله تصمیماتی که در این راستا در این مجمع مشورتی گرفته شد برگزاری نشست خبری هفته قرآنی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی بود که بیت مشعل، مدیرعامل ایکنا برای برگزاری این نشست با دعوت از نمایندگان اهالی رسانه در محل خبرگزاری ایکنا، اعلام آمادگی کرد.
همچنین با توجه به اینکه یکی از روز های این هفته به نام «قرآن؛ دانشگاه مقاومت و حق طلبی» نام نهاده شده است از سوی قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم پیشنهاد شد: از آنجا که موضوع طوفان الاقصی و شهادت رهبران مقاومت به عنوان موضوع روز مطرح است لذا ویژه این روز می توان در کنار سایر برنامه های در نظر گرفته شده، ویژه برنامه هایی همچون؛ برپایی خیمه های قرآنی در حمایت از مردم غزه، پویش نذر صلوات برای پیروزی مقاومت، کرسی های جهاد تبیین در مورد ماهیت فلسطین و رژیم صهیونیستی برگزار کرد.
دیگر مسئله ای که حضار در این مجمع مشورتی نسبت به برگزاری آن اتفاق نظر داشتند، برگزاری یک محفل عظیم قرآنی با حضور نمایندگانی از دانشگاه های کشور (دبیران کانون های قرآن و عترت دانشگاه ها) بود که هم جنبه ترویجی و هم جنبه آموزشی به منظور تبیین آموزه های قرآنی و اشاعه فرهنگ قرآنی در دانشگاه ها داشته باشد؛ به این منظور قرار بر این شد تا امکان سنجی نیز در این مورد برای دعوت از مجری کارشناسان برنامه «محفل» صورت گیرد که این اجتماع بزرگ با حضور آنها علاوه بر جلب توجه، برد رسانه ای مناسب و درخوری پیدا کند.
برگزاری مقرون به صرفه سی و هشتمین جشنواره قرآن دانشگاهیان در پایان این جلسه، جواد باقری بیلندی، رئیس قرآن و عترت وزارت بهداشت که دبیری سی و هشتمین جشنواره ملی قرآن دانشجویان کشور را نیز به عهده داشت، گزارش مختصری از برگزاری این جشنواره که شهریورماه در تبریز و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی این شهر برگزار شد ارائه کرد که البته با اتخاذ تدابیر و تمهیداتی، دبیرخانه این دوره از جشنواره توانسته بود، هزینه های جاری و پیش بینی شده برگزاری آن را نزدیک به 50 درصد کاهش دهد که این امر دستاورد بزرگی در امر مدیریت اجرایی یک جشنواره قرآنی است. انتهای پیام
{{name}}
{{content}}